Saturday 18 May 2013

Cadet de Ka Rouge 2008



I was twelve years old when the advertisement for Kassatly Chtaura was constantly on television. For those of my generation, it is an enchanting music, a staging of One Thousand and One Nights that will forever remain in our memories…

In Lebanese minds, the Kassatlys are inseparable from Chtaura and the Bekaa. Wine thus naturally became a necessity for the family, albeit a little late; it has somehow always been present, both as a challenge and part of its identity.

Coming from one of the Bekaa’s largest domains, Cadet de Ka has the difficult task to be the entry level wine of the range. But it stands there gracefully, with an exquisite faithfulness to the name that it was given. Conveying spring, subtlety and minerality, the Cabernet-Sauvignon, Merlot and Syrah trilogy does wonders. 

Chilled, with cold cuts or grilled meat, the Cadet is crunchy, it has Karacter! It is rebellious, charming, but solidly rooted in its soil: the Kassatlys can be proud of their Kadet!

* Vin de la semaine: Cadet de Ka Rouge 2008

J’avais 12 ans. La publicité Kassatly Chtaura passait en boucle a la télévision. Pour ceux de ma génération, c’est une musique enivrante, une mise en scène des Mille et une nuits qui reste gravée dans nos mémoires.

Les Kassatly sont indissociables, dans l’inconscient libanais, de Chtaura, de la Bekaa. C’est donc naturellement que le vin s’est impose a la famille, certes un peu tard, mais il a, d'une certaine manière, toujours été présent, comme une nécessité, une identité, un défi. 

Issu de l’un des plus grands domaines de la Bekaa, le Cadet a la lourde charge d’ouvrir la gamme, et il le fait avec panache, joliment fidèle au nom qui lui a été donné. Printanière, souple, minérale, la trilogie Cabernet-Sauvignon, Merlot et Syrah fait des merveilles. 


Rafraichi, sur des charcuteries ou des grillades estivales, le Cadet a du croquant, du Karactere. C’est un vin frondeur, charmeur et enraciné: la famille Kassatly peut être fière de son Kadet !

No comments:

Post a Comment