Saturday 1 June 2013

Reserve Ammiq Cuvée 2008



Is it getting hotter and hotter! And when temperatures rise, the Lebanese head to the mountains.Would you like to go on a tour at 1000-1,200 meters high? Let us set out to Ammiq Reserve, in West Bakaa… The estate is vast, it overlooks the valley, the climate is dry and nights are cold. Cabernet-Sauvignon, Cinsaut and Carignan are blended together for a change! It is a delight. It is fresh, crunchy and snappy - exactly what is needed in this hot weather!
A salad of creamy feta cheese and oregano, and a glass of Cuvee 2008 slightly chilled are all it takes to make you feel that the garrigue is tickling your palate...
The Lebanese are right: it is really good to head up high when temperatures rise!
Vin de la semaine: Reserve Ammiq Cuvee 2008

Il fait de plus en plus chaud ! Et quand le mercure monte, les libanais partent en altitude…
Ca vous dit d’aller faire un tour entre 1000 et 1200m ? A l’Ouest de la Bekaa : La Reserve Ammiq. Le domaine est vaste, il surplombe la plaine, le climat est sec et les nuits sont fraiches. On y assemble du Cabernet-Sauvignon avec du Cinsaut et du Carignan, ca me fait plaisir, ca change et c’est bon ! C’est surtout frais, croquant, vif et mordant : c’est précisément ce dont on a besoin par ce temps.
Des crudités, une feta bien crémeuse saupoudrée d’origan, un verre de Cuvée 2008 servi légèrement rafraichi et c’est la garrigue qui vous titille le palais.

Ils ont raison ces libanais, c’est quand même bien de prendre de l’altitude en pleine chaleur !

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